BELANGRIJK: lees dit eerst voordat je koopt (EU wet 2014)

Heb je laboratoriumbenodigdheden te koop staan of wil je juist iets hebben? In dit forum kunnen de aanbiedingen en aanvragen geplaatst worden. Chemicaliën moeten afzonderlijk geplaatst worden in de bijbehorende forums!
Post Reply
FinalDestillation
Waterstof
Posts: 13
Joined: 09 Dec 2013, 16:45

BELANGRIJK: lees dit eerst voordat je koopt (EU wet 2014)

Post by FinalDestillation » 03 Jan 2014, 14:18

De EU heeft beslist om de lijst met drugsprecursoren EU 273/2004 te wijzigen op bepaalde punten. De huidige regeling is EU 1258/2013 (bron: ur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2013:330:0021:0029:NL:PDF)

Dit topic is bedoeld om het oude topic "WAT MOET JE NIET KOPEN" te vervangen met de wetgeving anno 2014.

Volgende stoffen zijn verboden om aan te kopen of aan te bieden aan particulieren:
- azijnzuuranhydride (vroeger mocht dit tot 100 L, nu mag er zelfs geen milliliter meer verkocht worden!)

opgenomen in subklasse B
- kaliumpermanganaat
- fenylazijnzuur
- anthranilzuur (2-aminobenzoëzuur) en hun zouten
- piperidine en hun zouten
- alfa - fenylacetonitril

Binnenkort wordt ook de verkoop van nitromethaan (brandstof voor modelvliegtuigjes) niet meer in zijn zuivere vorm mogelijk, ook salpeterzuur zal over één jaartje niet meer te koop zijn (alleen 3% HNO3) mag dan nog. Dit staat elders op het forum in het topic 'is dit het begin van het einde?'


PS: ik kan de stoffen (en hun hoeveelheden) van dat chemisch wapenverdrag nergens terugvinden, dan zou TEA ook verboden worden en dat wordt in de cosmetica gebruikt. Ik vrees ervoor dat we onszelf met die bronloze CWC in de vernieling aan het rijden zijn. Dit is een internationale conventie, die zelfs door Cambodia, Indonesië, Thailand,... geratificeerd is (dat is veelzeggend over de slagkracht van de conventie voor wat betreft hobbychemie)

De context van het Chemisch Wapenverdrag is met name: wetenschappelijk onderzoek blijven promoten en terroristen keihard aanpakken.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest