Start chemiewinkel.com

Heb je laboratoriumbenodigdheden te koop staan of wil je juist iets hebben? In dit forum kunnen de aanbiedingen en aanvragen geplaatst worden. Chemicaliën moeten afzonderlijk geplaatst worden in de bijbehorende forums!
Post Reply
User avatar
Heisenberg
Beryllium
Posts: 77
Joined: 28 May 2014, 18:09
Chemistry interests: Inorganic
Location: Delfgauw

Start chemiewinkel.com

Post by Heisenberg » 28 Jul 2014, 14:43

Hallo Iedereen,


Ik ben begonnen met het opzetten van een webshop met chemie benodigdheden. De website wordt chemiewinkel.nl , een "voorproefje" van hoe het ongeveer gaat worden kan je hier bekijken: lnproducitions.nl/wordpress . Het wordt een Nederlandse site en alles is bij de wordpress site nog niet afgemaakt. Het is alleen een concept hoe het ongeveer gaat worden.

Op de webshop komen verschillende categorieen, waaronder chemicalien, glaswerk en andere benodigheden zoals labjassen etc.

Ik zal ook verkopen aan particulieren en bedrijven. Omdat ik aan bedrijven verkoop zullen er ook opties zijn met meerdere kilogrammen.

Als ik alles rond kan krijgen met de gemeente etc. zal ik een kleine voorraad aanleggen en zal ik in kleine hoeveelheden (daarmee bedoel ik bijvoorbeeld 25 gram van een zout of 100mL zuur, etc) gaan verkopen, daarvoor in iets grotere hoeveelheden, dus per paar honderd gram of een liter zuur etc. Als ik voorraden mag hebben zal ik ook een categorie aanmaken met pakketten zoals een pakket met zuren of zouten etc. of een "beginnerspakket" met het hoognodige in kleine hoeveelheden. Ik moet eerst nog kijken wat voor mogelijkheden er zijn met opslag etc.

Voor producten die dan niet op de website staan kunt u natuurlijk altijd mailen en dan zal ik kijken wat ik voor u kan doen.

Als er mensen zijn die een grote bestelling hebben kunnen ze mailen en een offerte aanvragen.

Voor de verzending kan ik natuurlijk alleen maar 'onschuldige' stoffen opsturen, dus geen zuren etc. maar alleen zouten die voor de rest niet schadelijk zijn, of bijtend, of oxiderend etc. Toch zou bestellingen ophalen het makkelijkst zijn. Ik woon bij Delft in de buurt (dicht bij de TU Delft) en daar zijn bestellingen dan op te halen. Misschien kan ik als het de moeite waard is iets regelen met bezorging of gecertificeerde koerierdiensten etc.

De webshop zal de komende weken nog lang niet klaar zijn, dus alles wat er dan op de website staat is nog niet klaar. Tot de website af is of zo goed als af is het niet mogelijk om bestellingen te plaatsten omdat ik dan de betaalpagina doorverwijs naar een andere pagina. Zodra de site af is laat ik dit weten.

Voor de mensen van dit forum zal ik in de eerste week een coupon aanmaken waardoor je korting zal krijgen :)
Met vriendelijke groet,

Luciano Nooijen
http://www.chemiewinkel.nl.
Technically, the glass is always full.
Eigenaar van http://www.chemiewinkel.com.

User avatar
Heisenberg
Beryllium
Posts: 77
Joined: 28 May 2014, 18:09
Chemistry interests: Inorganic
Location: Delfgauw

Re: Start chemiewinkel.com

Post by Heisenberg » 13 Aug 2014, 22:47

Zojuist tweedehands glaswerk toegevoegd, te zien op Marktplaats: http://link.marktplaats.nl/m837109853. of de website zelf: http://chemiewinkel.com/?product=gebrui ... h-glaswerk.
Technically, the glass is always full.
Eigenaar van http://www.chemiewinkel.com.

User avatar
Heisenberg
Beryllium
Posts: 77
Joined: 28 May 2014, 18:09
Chemistry interests: Inorganic
Location: Delfgauw

Re: Start chemiewinkel.com

Post by Heisenberg » 19 Aug 2014, 21:39

Zojuist de categorie "Aanbiedingen" toegevoegd onder de groep chemicaliën, nog niet af, er zullen binnenkort meer chemicaliën op komen te staan. Hier staan o.a. chemicaliën die ik groot heb ingekocht waardoor ik het voor een lagere prijs kan verkopen.
http://chemiewinkel.com/?product_cat=aanbiedingen.
Technically, the glass is always full.
Eigenaar van http://www.chemiewinkel.com.

User avatar
Z4x
Germanium
Posts: 1602
Joined: 03 Aug 2009, 15:29
Chemistry interests: Overall
Location: Grunn

Re: Start chemiewinkel.com

Post by Z4x » 20 Aug 2014, 18:44

En? Draait de zaak al aardig? Komt er veel bij kijken een eigen bedrijf te beginnen? Hoe gaat dat?
De kunst is om te blijven oefenen, oefenen en oefenen...

User avatar
Heisenberg
Beryllium
Posts: 77
Joined: 28 May 2014, 18:09
Chemistry interests: Inorganic
Location: Delfgauw

Re: Start chemiewinkel.com

Post by Heisenberg » 20 Aug 2014, 19:25

Hallo,

ik heb nog geen bestellingen binnen, dit komt vooral omdat ik nog niet op fora (behalve hier) of op andere sites heb geadverteerd. Ik doe dit pas als de webwinkel helemaal af is, aangezien ik nu bezig ben met al het glaswerk erop te zetten en dat is aardig wat werk aangezien er voor elk stuk glaswerk ongeveer 10 variaties zijn... Er komt aardig wat bij kijken, je moet wel weten wat je doet. In het verleden heb ik meer websites gemaakt en ben bekend met meerdere programmeertalen en snap hoe het werkt. Dit is ook wel nodig omdat je steeds codes moet gebruiken voor bijvoorbeeld een contact formulier of om objecten bij de "Mijn Profiel"-pagina toe te voegen. Er komt best veel kijken bij het opstarten van een bedrijf, zeker als het om een webwinkel gaat waarvan je zelf de website opzet. Je moet veel weten over hoe een website werkt en hoe alles met elkaar is verbonden etc. zeker als je bijvoorbeeld iDeal of Paypal-betalingen wil kunnen ontvangen. Aangezien ik zelf nog minderjarig ben was het heel veel gedoe om een zakelijke rekening te openen, deze was nodig voor iDeal-betalingen. Je moet ook veel verstand hebben van boekhouden en andere administratieve werkzaamheden, zeker als je een KvK-nummer hebt en met BTW moet rekenen. Het is ook veel werk om te zoeken naar bijvoorbeeld leveranciers en dan waar wat het goedkoopste is en dan moet je ook rekening houden met verzendkosten die daarbij komen etc. De website maken en producten toevoegen duurt heeeeeeel lang, ik ben in totaal zeker wel al 4 weken bezig met alleen de producten op de website. Wat ook nodig is zijn algemene voorwaarden een een faq-pagina. De faq-pagina is niet moeilijk maar voor de algemene voorwaarden moet je wel goed nadenken wat je erin zit zodat je jezelf niet in de weg zit, zorg bijvoorbeeld dat je het recht behoudt om een product niet te leveren bij overmacht, en dan moet je hierbij weer vermelden wat overmacht in dit geval inhoudt (product niet meer leverbaar, kan niet verstuurd worden vanaf leverancier etc.) en wat er daarna gebeurd etc. en hierbij ook nog bedenken om het op een duidelijke manier neer te zetten op een manier dat het niet lijkt alsof een koper geen rechten heeft etc. Ik heb alle logo's etc. op de website zelf gemaakt, dat ik ook aardig wat werk. Als alle producten erop staan en de betaalmogelijkheden zijn geconfigureerd etc. moet je gaan adverteren op verschillende sites, het liefst gratis, het is veel werk op zulke advertenties te maken en vertrouwen te winnen. Voor het financiele gedeelte moet je zeker wel weten wat je doet, als er ook maar een enkel foutje zit met btw terugvragen kun je heel veel problemen krijgen met de belastingdienst.

Ik hoop dat ik het een beetje goed heb uitgelegd, als je nog meer vragen hebt kan je altijd een pb sturen oid :)
Technically, the glass is always full.
Eigenaar van http://www.chemiewinkel.com.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests